head alap nettaska.hu

Az összes Doppler termék megtekintése

A Doppler story                                                                                                                                                              doppler

Európa legnagyobb esernyő gyártó-forgalmazó cége jelenleg az osztrák-német határon fekvő Braunauban van.

A Doppler-hatás híres osztrák felfedezőjének csak névrokona volt Ernst Doppler, aki Braunau am Innben 1947-ben két alkalmazottal megalapította esernyőgyártó üzemét. A vállalkozás 1959-ben indult gyors fejlődésnek, amikor vezetését átvette az alapító leánya, Renate Doppler és férje, Hermann Würflingsdobler. Két évtized folyamatos termékfejlesztése után Ausztria legfontosabb esernyőgyártójává váltak.

Az 1980-as évek végétől a családi vállalkozás harmadik generációja lépett színre: Renate Doppler halála után fiuk, az ifjabb Würflingsdobler fokozatosan átvette a cég irányítását. Több külföldi telephely (Csehország, Szlovákia, Románia, Hong Kong) megnyitásával az esernyők mellett megkezdték napernyők és más kerti bútorok gyártását.

2005-ben újabb áttörés következett: többségi részesedést szereztek a piacvezető német konkurens, a Knirps részvénycsomagjában. (Mivel az 1940-es évektől Knirps néven forgalmazták az első összecsukható teleszkópos ernyőket, a márkanév akkoriban németül magát a kisméretű ernyőt is jelentette.)

Megvásárolták több világmárka esernyőforgalmazási jogát: Knirps, Bugatti,  S.Oliver, Etienne Aigner. 2010-ben a különböző márkanéven eladott esernyők száma elérte az öt milliót. A forgalmazott ernyők kb. háromnegyede standard modell, egynegyede a szezonális divatnak megfelelő.

A Doppler csoporthoz tartozó esernyők kizárólagos importőre és magyarországi forgalmazója a Zolferex Kft., a választék a nettáska.hu oldalon érhető el.

 

                                                                                                 S_oliver