head alap nettaska.hu
Pin It

Wizz Air

 

Kézipoggyász

Minden utas egy darab kézipoggyászt vihet fel a repülőgép fedélzetére. Ha a kézipoggyász mérete nem haladja meg a 42 x 32 x 25 cm-t és 10 kg-nál könnyebb, akkor díjmentesen felvihető. Ennél nagyobb méretű kézipoggyász is felvihető díjfizetés ellenében, a kézipoggyász mérete azonban nem haladhatja meg a 56 x 45 x 25 cm-t. A nagyobb méretű kézipoggyász legfeljebb 15 kg lehet.

A nagyméretű kézipoggyász alapdíja előre foglalva jelenleg 3.000 - 5.400 Ft, útvonaltól függően. Ha a reptéren derül ki, hogy a kézipoggyász nagyméretnek minősül, a fizetendő díj 12.000 Ft.

Feladott poggyász

Utasonként legfeljebb 3 poggyász adható fel előfoglalással. Egy csomag maximális súlya 32 kg. A feladott poggyászokért fizetni kell. A poggyászdíj a repülési idő hosszától és az idénytől függ, a 23 kg-nál nehezebb csomagokra magasabb díjszabás érvényes.

A poggyászfeladást célszerű előre foglalni, reptéri feladásnál a díj az alapdíj többszöröse lehet. Ha a feladott poggyászról a reptéren derül ki, hogy az előre foglalt 23 kg-nál nehezebb, 20 eurós pótdíjat kell fizetni.